FILM ZWART

2012


Regie: Alicia Breton Ferrer

Scenario: Alicia Breton Ferrer

D.O.P.: Theun Hens


Een korte film met een kinderlijke kijk op het film noir genre. In een stad waar alleen kinderen wonen is een misdaad gepleegd. We weten niet hoe of wat, maar wel dat er iets verdwenen is..


A short movie with a childlike look on film noir. In a city where only children live there has been a crime committed. We don't know how or what but we do know that something's missing..AWARDS/NOMINATIES


Publieksprijs @ Fin Festival

Nominatie Tuschinscki Award @ NFF

Nominatie Dioraphte Award @ NFF


Jurycommentaar:


*Nominatie Tuschinski Award* Nederlands Film Festival 2012

Juryrapport:


Deze film is mooi in balans; hij is stijlvast en goed geregisseerd. De jury is onder de indruk van de dappere keuze om een kinderfilm in deze extreme vorm te gieten, zonder uit de bocht te vliegen. Het gevaar bij een dergelijke stijlkeuze is dat de kijker zich moeilijk kan verplaatsen in de personages, maar de humor en het precieze acteren van de kinderen, houden de kijker gemakkelijk in de greep van het verhaal. Uiteindelijk vindt de jury het een voorbeeld van de kracht van film:

hoe een klein en bizar verhaal dankzij filmische taal een echt sprookje wordt.*Nominatie Dioraphte Award* Nederlands Film Festival 2012

Juryrapport:


De maker van deze film is ook een multitalent en verantwoordelijk voor scenario, regie, muziek en productie. Dat verklaart wellicht de stijlvastheid en de uitgewogen balans tussen inhoud, vorm en acteerwerk van deze productie, die binnen het aanbod aan films opviel door eigenzinnigheid, lef, creativiteit en inventiviteit. Een veelbelovend werk, gemaakt met zeer beperkte middelen, een scherp oog voor detail en fijnzinnige humor.
aliciabreton [at] gmail . com